Kamerorkest

De Muziekkring

CONCERT


Zondagmiddag

28 januari 2024 15.00 uur

MCO, Hilversum

Dirigent:

Yvonne de Winter


Programma:

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)

Ouverture zur Oper

Die Hochzeit des Figaro

KV 492

Ludwig van Beethoven

(1770-1827)

Romance nr 1 in

G Major for violin and Orchestra Op. 40

Solist: Jan Veenboer

Gabriel Pierné

(1863-1937)

Album pour mes petits amis - OP. 14

Georges Bizet

(1838-1875)

Delen uit Carmen Suite No. 1 en 2


Tickets: €15,- , jongeren t/m 18 jaar €0,-

Met de volgende link rechtstreeks bij het MCO te bestellen.


Tickets bestellenHet orkest

Samenstelling: Het Kamerorkest de Muziekkring bestaat uit ongeveer 30 enthousiaste amateurmusici uit het Gooi en wijde omgeving. We tellen vijf eerste violen, een harp, vijf tweede violen, vier altviolen, drie celli, een contrabas, twee fluiten en piccolo, twee hobo’s, drie klarinetten, twee fagotten, een hoorn en een vaste invaller op hoorn.

Repetities: Het orkest repeteert elke maandagavond van 19.45 tot 22.15 uur in de Gooische School in Laren. Hier vind je adres en routebeschrijving.

Concerten: Het orkest geeft twee maal per jaar een concert onder muzikale leiding van dirigent Yvonne de Winter. Afhankelijk van de stukken die we spelen komen enkele musici van andere orkesten ons vanaf een paar weken voor de uitvoering versterken op de nog ontbrekende instrumenten. Voorafgaand aan elk concert is er een studiedag.

Kamermuziek: Naast de concerten organiseren de leden een keer per jaar een gezamenlijke kamermuziekavond om in kleinere ensembles met elkaar te musiceren.

Vacatures: het orkest is vrijwel altijd op zoek naar musici op cello, pauken, eerste en tweede viool en contrabas. Zij zijn na een proefmaand in overleg met de concertmeester en de dirigent welkom om zich aan te sluiten bij het orkest. Heb je zin om mee te spelen, kijk dan op de contactpagina voor informatie.

Contributie: De Muziekkring is een vereniging (KvK Hilversum: V417542) en de leden betalen € 28,50 per maand contributie. Voor banknummer zie de contactpagina.