Kamerorkest

De Muziekkring

CONCERT


Zondagmiddag

22 januari 2023

15.00 uur

Muziekcentrum

van de Omroep (MCO)

Heuvellaan 33

1217 JL Hilversum


Dirigent:

Yvonne de Winter

Vioolsolo:

Djuna Dokter

Programma:

Ludwig van Beethoven

(1770-1827)

Ouverture zu Goethes Trauerspiel “Egmont”

Franz Schubert

(1797-1828)

Symphonie Nr. 4

Pjotr Iljitsj Tsjaikovski

(1840-1893)

Mélodie uit

Souvenir d’un lieu cher

Claude Debussy

(1862-1918)

Petite Suite,

bewerking Henri Büsser (1872-1973)Kamerorkest de Muziekkring

Het Kamerorkest de Muziekkring bestaat uit ongeveer 30 enthousiaste amateurmusici uit het Gooi en wijde omgeving. We tellen vijf eerste violen, een harp, vijf tweede violen, vier altviolen, drie celli, een contrabas, twee fluiten en piccolo, twee hobo’s, drie klarinetten, twee fagotten, een hoorn en een vaste invaller op hoorn.

Het plezier in het met elkaar musiceren staat voorop en dat is hoorbaar en zichtbaar.

Repetities: Het orkest repeteert elke maandagavond van 19.45 tot 22.15 uur in de Gooische School in Laren. Hier vind je adres en routebeschrijving.

Concerten: Het orkest geeft twee maal per jaar een concert onder muzikale leiding van dirigent Yvonne de Winter. Afhankelijk van de stukken die we spelen komen enkele musici van andere orkesten ons vanaf een paar weken voor de uitvoering versterken op de nog ontbrekende instrumenten. Voorafgaand aan elk concert is er een studiedag.

Kamermuziek: Naast de concerten organiseren de leden een keer per jaar een gezamenlijke kamermuziekavond om in kleinere ensembles met elkaar te musiceren.

Vacatures: het orkest is op zoek naar musici op de volgende instrumenten:

Cello, pauken, eerste en tweede viool en contrabas. Zij zijn na een proefmaand in overleg met de concertmeester en de dirigent welkom om zich aan te sluiten bij het orkest. Heb je zin om mee te spelen, kijk dan op de contactpagina voor informatie.

Contributie: De Muziekkring is een vereniging (KvK Hilversum: V417542) en de leden betalen € 26,- per maand of € 312 per jaar contributie. Voor banknummer zie de contactpagina.