Kamerorkest

De Muziekkring

CONCERT


Zondagmiddag

18 juni 2023

15.00 uur

Dorpskerk Torenlaan 16 Blaricum

Dirigent:

Yvonne de Winter

We spelen:

Ludwig van Beethoven

(1770 - 1827) Symfonie nr 2,

Opus 36,

deel 1, 2 en 3

Ernest Bloch

(1880 - 1959)

From Jewish Life for solo cello and string orchestra, 1. Prayer

Solist:

Hendrik de Ryck


André Caplet

(1878 - 1925)

Suite Persane

deel 1 Scharki

deel 2 Nihawend

Antonin Dvorak

(1841 - 1904)

Legenden, opus 59, deel 1, 2 en 3


Toegang €10,–,

tot 18 jaar gratis

Welkom bij Kamerorkest de Muziekkring

Ons kamerorkest bestaat inmiddels al zestig jaar en heeft in die tijd met veel enthousiasme muziek gemaakt.

Op dit moment, daar zijn we het met zijn allen over eens, is de kwaliteit van onze repetities en uitvoeringen erg goed, vooral door de professionele en plezierige leiding door onze dirigent Yvonne de Winter, die ons optimaal weet te stimuleren op een prettige manier, ook de minder ervaren musici. Wij maken muziek op ons muzikale niveau. Onze ambitie is groot en prettig samenspelen draagt bij aan een goed resultaat.

Eenmaal per jaar hebben wij ook een kamermuziekavond, waar ensembles uit het orkest eventueel aangevuld met derden voor elkaar muziek maken na een gezamenlijk diner.

Door natuurlijk verloop komen er altijd plekken vrij. Dus aarzel niet om contact met ons op te nemen als je wilt meespelen.


Jan Tholen (cello),

Voorzitter De Muziekkring

Samenstelling: Het Kamerorkest de Muziekkring bestaat uit ongeveer 30 enthousiaste amateurmusici uit het Gooi en wijde omgeving. We tellen vijf eerste violen, een harp, vijf tweede violen, vier altviolen, drie celli, een contrabas, twee fluiten en piccolo, twee hobo’s, drie klarinetten, twee fagotten, een hoorn en een vaste invaller op hoorn.

Repetities: Het orkest repeteert elke maandagavond van 19.45 tot 22.15 uur in de Gooische School in Laren. Hier vind je adres en routebeschrijving.

Concerten: Het orkest geeft twee maal per jaar een concert onder muzikale leiding van dirigent Yvonne de Winter. Afhankelijk van de stukken die we spelen komen enkele musici van andere orkesten ons vanaf een paar weken voor de uitvoering versterken op de nog ontbrekende instrumenten. Voorafgaand aan elk concert is er een studiedag.

Kamermuziek: Naast de concerten organiseren de leden een keer per jaar een gezamenlijke kamermuziekavond om in kleinere ensembles met elkaar te musiceren.

Vacatures: het orkest is op zoek naar musici op cello, pauken, eerste en tweede viool en contrabas. Zij zijn na een proefmaand in overleg met de concertmeester en de dirigent welkom om zich aan te sluiten bij het orkest. Heb je zin om mee te spelen, kijk dan op de contactpagina voor informatie.

Contributie: De Muziekkring is een vereniging (KvK Hilversum: V417542) en de leden betalen € 28,50 per maand contributie. Voor banknummer zie de contactpagina.